קרנף ג'אבן תמונות ועובדות

קרנף גאזהרה: קרנף ג'אבן ( קרנף סונדאיקוס ) נמצא בסכנת הכחדה קריטית, והוא נמצא על סף הכחדה מציד אנושי, ציד על קרניים ואובדן בתי גידול. מבין אלה, הדאגה העיקרית היא הציד על קרניים שזוכים להערכה רבה בקרב הסינים, ואדישות בקרב האוכלוסיות המקומיות שאינן רואות ערך לחיה. בשנת 1975, כאשר ה- CITES (אמנת סחר בינלאומי במינים בעלי חיים ופלורה בר בסכנת הכחדה) חלפה ונכנסה לתוקף, היא אסרה על ציד, סחר וכל סוג של מוצרי קרנף ג'אווה בסחר בינלאומי. בשוק השחור של הקרניים שלהם, ההערכה היא כי כל קילוגרם (2.2 ק'ג) שווה יותר משלושים אלף דולר במטבע של ארצות הברית. איומים נוספים הם כאמור, כאשר אובדן בתי גידול הוא סיבה לכך שהמספרים לא התאוששו לרמות לפני 1900.

קרנף הג'אווה, הקשור לקרנף ההודי שכן שניהם מאותו הסוג, קטן מבן דודו באורך של 10 מטר (3.2 מטר) בממוצע ובגובה של 4.6 עד 5.8 מטר (1.5 עד 1.7 מטר). בנוסף הצופר שלה די קטן, מה שהופך אותו לכל כך הרבה יותר יקר לציידים ולשוק השחור. בדרך כלל הם יכולים לחיות 40 שנה או לפעמים יותר בטבע, בעוד שבשבי זה פחות דרסטי בגלל הבנות גרועות של חיות בעלי החיים בעבר. לקרנף ג'אווה אין טורפים טבעיים, כאשר בני האדם הם האיום היחיד על קיומם. בעלי חיים בודדים רוב חייהם, הם ימצאו רק בזוגות כאשר הם מגדלים צעירים או במהלך עונת ההזדווגות. בגלל כל כך מעט מחקרים שנעשו בעבר, ושרידות מוגבלת מאוד בשבי, קרנף הג'אווה הוא הקרנף הכי פחות נחקר מכל המינים החיים כיום.
למעשה יש שלושה תת-מינים של קרנף הג'אווה, כאשר כולם שייכים למין קרנף, והמין sondaicus. Rhinoceros sondaicus sondaicus הוא סוג של שלושת תת-המינים, והוא נקרא קרנף ג'אוואן האינדונזי, וכרגע רק 40-50 חיים. Rhinoceros sondaicus annamiticus הוא קרנף ג'אוואן הווייטנאמי, וכיום יש לו בערך 12 חברים נותרים מהמין, אולי פחות; יום אחד בקרוב תת-המין הזה יכול להיכחד ככל הנראה. Rhinoceros sondaicus inermis היה קרנף הג'אווה ההודי, והוא נכחד, אך לפני שהאדם ציד את האחרון למטה הוא נע בין בורמה לבנגל והיו לו קרניים קטנות מאוד (אצל נקבות לא היו קרניים). קרנף הסוג מכיל את הקרנפים הג'אוונים וההודים, והוא שייך לקרנפיוטים משפחתיים.

קרנפים (Rhinocerotidae) מכילים את כל המינים החיים והמינים הנכחדים (מעל 40) של קרנפים. בנוסף ל הוֹדִי וג'אבן, יש את הסומטרה, השחור והקרנף הלבן. קרנפים (Rhinocerotidae) משתייכים למסדר Perissodactyla, או Odd Toed Ungulations, המונה 14 משפחות נכחדות ידועות, ושלוש משפחות חיות, עם סוסים, הסוסים, החמורים, הזברות ועוד. השני הוא Tapiridae, עם Tapirs, ולבסוף יש Rhinocerotidae הנ'ל. פריסודקטילה שייך לסופרורדר Laurasiatheria, המשתייך לאוטריה אינפרא-קלאס, שהם יונקי השליה שכל החיות והחד-צדקיים שאינם חברים בהם.

בשיעורי ההפסד הנוכחיים הללו, הכחדתו של קרנף ג'אווה היא בלתי נמנעת והיא תתרחש בעשורים הקרובים. ישנם רק שני מקומות בעולם שהם עדיין גרים, כאשר האוכלוסייה הגדולה ביותר נחשבת באוג'ונג קולון בנקודה המערבית ביותר של ג'אווה באינדונזיה. היא מאוכלסת בהערכה גסה בלבד של שישים. בית הגידול הנוסף, בווייטנאם בפארק חתול העשרה, כולל בערך עשרה.

עובדות

קרנף ג'אוואן הווייטנאמי צפוי להיכחד במהלך שני העשורים הבאים.

קרנף ג'אבן עשוי להיות רחוק מדי מכיוון שהוא חסר מגוון גנטי וככלל עלול להיכחד בסוף המאה - אם לא הרבה יותר מוקדם בגלל רגישות למחלות, אובדן בית גידול וציד.

מילות מפתח: שָׁחוֹר





קרנף ג'אוואן רשום כ- CR), הנמצא בסיכון גבוה במיוחד להכחדה בטבע, ברשימה האדומה של ה- IUCN למין מאיים

שמות לקרנף ג'אוואן
צעיר / תינוק של קרנף ג'אווה נקרא 'עגל'. הנקבות נקראות 'פרה' וזכרים 'שור'. קבוצת קרנפי ג'אווה נקראת 'התרסקות או עדר'.
מדינות
בורמה , קמבודיה , חרסינה , הוֹדוּ , אִינדוֹנֵזִיָה , לאוס , מלזיה , תאילנד ו וייטנאם
בתי גידול קרנפים בג'אווה
יַעַר ו יער סובטרופי / טרופי טרופי
כמה עובדות על
קרנף ג'אווה

משקל מבוגר : 1750 ק'ג (3850 ק'ג)

בגרות נשים: 1278 יום



הריון: 502 יום

גמילה: 548 יום

גודל המלט: 1



מָקוֹר: גיל , מורשה תחת זֶרֶם יָשָׁר

בעלי חיים נוספים המתחילים ב- J